Saturday, April 19, 2008

Les Adrets Nord

Een beetje eigenaardige combinatie in de titel van deze blog. Un adret is namelijk de zijde van een heuvel of berg die naar de zon gekeerd is. Waar komt dan die toevoeging "nord" dan vandaan ? Heel eenvoudig , er is ook nog wat lager op dezelfde weg een plekje Les Adrets Sud ... Die weg loopt van Notre Dame des Anges naar Gonfaron, en ik wou daar heen voor een plekje waar ik vermoedde dat er nu al wel een paar orchideetjes zouden staan die hier bij mij in de buurt niet bloeien - en ja ze waren op post. Voor wie de bloem haar wetenschappelijke naam wil weten, ze heet Cephalantera longifolia en is een van de weinige echt witte orchideesoorten uit de Middellandse Zee-regio

Als je de eerste foto vergroot, kan je ongeveer in het midden aan de horizon nog een paar besneeuwde Alpentoppen ontwaren en die moeten in vogelvlucht zeker meer dan honderd kilometer van hier liggen. Het had gisteren en vannacht nogal behoorlijk geregend wat de lucht helder gemaakt heeft, en die foto mogelijk !




3 comments:

Kernijn said...

'k zat er al op te wachten,om weer mooie foto's te bekijken op de blogspot,mooi die orchidee en de sneeuw in de alpen is goed te zien bij vergroting,allee doezo voort en tot weldra.

Marrek O'Polo said...

Zeker dat het de Alpen zijn??!
Voor mij heeft de einder iets Oer-al-(m)achtig...

MP

spaghetti said...

Indrukwekkende omgeving daar Peter. Heuvels, vlakte, bergen...maar wat zou daar achter die hoge bergen wel liggen?
Je krijgt van ons de beste groeten vanuit Belgikistan waar nu de lente ook is doorgebroken, menig plantje in bloei staat en vogels kwetteren dat het niet mooi meer is.
Ciao