Thursday, April 17, 2008

Foire de Brignoles

Vele bewoners van de Bas-Var, en van de Moyen -Var ook trouwens, bezoeken graag Markten en Foren en diesmeren, en zo een enkele keer vindt men mij daar ook. Vooral wanneer Robert en zijn echtgenote me meenemen moet ik al wat zoeken naar een uitvlucht om niet te gaan. Dat het oorspronkelijk een Foire Agricole was is nog te merken aan een hangar met allerlei kleinvee en gevogelte, en aan de overvloed van allerlei grote, imposante machines voor het bewerken van de grond, voor het rondspuiten van allerhande zwavelverbindingen en pesticides en voor het oogsten van druiven en ander fruit .

Dat je niet zomaar onvoorbereid zo'n tocht aanvangt moge uit de eerste foto blijken. Robert moest toch eerst even zijn veters checken.




En het volgende beeld zal men misschien niet direkt met landbouw verbinden, ik vond het gewoon een mooie maquette van een typisch Middelandse Zee schip uit vervlogen tijden. Het moet niet altijd Expo 58 zijn ...




Top of the Bill vandaag wordt in het volgende beeld getoond - het Vaandel van de muziekvereniging van Sancta Maria a Monte , dat moet in de buurt van Pisa liggen en vertegenwoordigde vandaag Italië, speciaal in het zonnetje gezette gast. En hun prestaties zitten in het bijhorende videootje - let vooral op de meestappende kurketrekkers-en-schaar-muzikanten !



2 comments:

Marrek O'Polo said...

Ge blijft ons iedere keer weer verRassen, Pjottr.
Niet te doen !!!

MP

Anonymous said...

Niettegenstaande opwindende slagwerkpartijen en omvangrijke buiken zoals het moet bij goeie muzikanten, vind ik de gebruinde majorettenbillekes met de daarbijhorende naar binnen gedraaide voetjes het indrukwekkenste. Dat zal ook wel iets met muziek te maken hebben zekers....