Friday, April 25, 2008

Herman's Verjaardag

... werd gevierd met ... dat kunnen jullie lezers allicht vermoeden, lekker eten - en met als bekroning van een vriendenmaal eigengebakken appeltaart - met alle lof voor Marie-Louise die me beloofde van er eens ééntje samen te bakken - dan kan ik dat ook voor een komende gelegenheid.



En dat er kenners in de buurt waren moge blijken uit volgende foto's.






En na die lekkernij en een wandelingetje in de buurt werd er afgesproken dat we hem zouden meenemen - of liever dat hij ons zou brengen naar een plekje dat hier de laatste tijd al eens meer te zien is geweest - het Bois de Rouquan waar ik nog wel terug heen wou. En al waren heel veel irissen uitgebloeid, dan waren de vlinderlavendels er wel, en de Serapias die bij een vorige blog horen. Vandaag priemden weer andere orchideeën omhoog , meestal in de buurt van de overgebleven plassen of beekjes.


href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaAbKh04FtQqjY_2FR52arZfyCY2v_0l2NkXkYcKpw-nGXcnGjuk6G4exTJ_yJQXfOpLd_likFzfAdSYrB8MMeIA1ptPxB6d-VCCYl1lEmayPr5MbxiqqnAdrEvMHuQ8C4Gvjy/s1600-h/Hverjaart4.JPG">




Orchis laxiflora heet ze in het latijn, of zoiets als "orchidee met losse bloemen" - niet echt mooi als naam, maar hij heeft dan wel het voordeel van duidelijk te zijn.

2 comments:

Anonymous said...

Hiep Hiep Hoera voor Herman en Marie-Louise die zo'n smakelijke taarten kan bakken... Doe ze maar veel groeten, daar op hunne fameuze Col.

spaghetti said...

Doe de groeten aan Herman en Marie-Louise, dat sympathieke koppel op de col de la patat. Proficiat aan Herman voor zijn verjaardag.
Peter, ben je er zeker van dat het een lekkere appeltaart was, of was het een aardappeltaart? Het ziet er in elk geval erg smakelijk uit.
Profiteer nog van je vele "bloesem"-uitstappen.
Ciao