Friday, June 27, 2008

Receptje ?

Wat je met verse pasta doen moet staat op het zakje waarin die zich bevindt.

Met de ronde courgettes ? Kopje afhakken , lichaam leegmaken, hou de bodem in het oog zodat die niet opengestoken wordt. Een beetje olijfolie erin, en dan vullen met "farce à légumes" , ook varkens-kalfsgehakt doet het, gekruid, en dan gemengd met een ei , of twee voor een grote hoeveelheid zoals op de foto, een beetje paneermeel en stukjes zwarte olijf, zonder pitten natuurlijk.

De kop gaat er terug op, de schaal ingevet met wat olijfolie , wordt gevuld met de courgettes en na twintig minuten aan 220 graden mag de oven wat lager, 18o graden is genoeg ook nog zowat 20 minuten , dan blijven de courgettes nog een beetje croquant ...

Wat kruiden betreft, de farce hier is al gekruid, maar indien nodig zijn zout, peper en wat kruidnoot vpldoende, de olijfjes zorgen voor het pittige ...





Een eenvoudig sausje van verse tomaatjes, geglaceerde ui en een tikje look kan de smaak van pasta en courgettes nog maar alleen wat beter doen uitkomen.

Smakelijk was het bij ons alleszins - wie zich geroepen voelt mag eens komen proeven ...

3 comments:

Anonymous said...

Zalig de uitverkorenen die dit al mochten proeven. Zij waanden zich alreeds in het rijk der hemelen... zelfs met verse tomaatjes niet kapot te krijgen.

vero.nick said...

Wij kom direct af, maar ik vrees dat alles wel zal op zijn, dat kan niet anders!

peterpignans said...

Dan maken we toch opnieuw een schotel ...