Tuesday, June 24, 2008

Ik wou het eens over voornamen hebben ...

Bij ons bezoek aan Nice kon een wandeling door de oude stad niet ontbreken - het ruikt er meestal lekker, er loopt aardig volk rond, er is altijd wel wat te zien, kortom sfeer zoals men zich die voorstellen kan van een stad die nog veel Italiaanse elementen bewaart.

En duidelijk Italiaans van oorsprong is de Kathedraal van de Heilige ... Réparate. En daar we op het pleintje voor de gezegde Kathedraal een hapje tot ons namen, en er tussen twee gangen wel even tijd was, konden de andere heiligen die in de gevel een plaatsje gevonden hadden niet aan onze aandacht ontsnappen.




En kijk nu maar verder zelf, die mannen hadden nog eens namen ! Geen Daisy of Kevin daar, geen Johnny of River, geen Moonlight of Paris ...





Geef toe dat Pontius of Syagrius heel wat meer stijl en waardigheid meedragen dan voornoemde namen. En kijk maar eens goed naar de mannen die die namen draagden : Blaken zij niet van levenslust ? Kunnen zij de wereld niet aan hun voeten krijgen?








Helaas mocht ik binnen in de Kathedraal geen foto's maken van de engelen die er de altaren schragen - die zagen er nog veel exuberanter uit - ik wil de lieve lezers er wel eens heen brengen !

No comments: