Sunday, June 01, 2008

Les Baux de Provence

Absoluut te bezoeken, zoals wij deden vorige week met een goeie straffe Mistral, als je maar zorgt van stevig op je benen te staan - iets wat de figuurtjes op foto 1 zeker hebben gedaan - geen bericht van afgewaaide toeristen in de krant nadien...




De Middeleeuwse Vesting van Les Baux boven op een rots hoog in de Alpilles is weliswaar ooit door Richelieu grotendeels verwoest, toch blijven er voldoende merkwaardige overblijfselen van om er een goed beeld van die tijden te krijgen , zeker als je voorzien bent van een "Audio-gids" - die je ook goed moet vasthouden bij het soort weer dat er toen heerste.




Och ja, dat men er sommige strafmaatregelen uit die tijd weer heeft ingevoerd is maar logisch ook, als je de misdadiger van volgende foto enigszins kent, en zijn vergrijp ... ach, we draaien er geen doekjes om , het zal wel iets met zijn tong te maken gehad hebben...


2 comments:

Kernijn said...

Potverdorie zeg,waaide het zo hard op foto twee dat ge de gsm's moest gebruiken om elkaar te verstaan?En op foto drie is dat niet de schapenboer van Essenhoek?Doe hem en zijn vrouw de groetjes en tot later.

Marrek O'Polo said...

Geweldig om dé Miel zo eens op de foto te zien. Als ik sommigen nu hoor praten dan beschouw ik die "misdaad" van hem eerder als een toenmalige weldaad, maar ja ... wie ben ik?!
Het valt wel op dat als hij zich ergens vertoont de wind ook van de partij is (remember Les Calanches..)
Heeft dat iets te maken met hoge bomen misschien?

MP