Sunday, June 24, 2007

Zomer

... is het nu ook officieel - en eergisteren zongen de cigales voor het eerst in de tuin - terwijl deze jongen lui in de hangmat hing waren de eerste cicade-mannetjes zich aan het klaarmaken om voor nageslacht te zorgen - of het gelukt is, dat weet ik nog zo niet, maar na een kwartiertje zingen werd het plots héél stil ...

En als het begint te zomeren, dan is er altijd nog wat meer kleur dan wanneer het volop zomert - vandaar de foto's hierbij: de cactussen aan het poortje bloeien voor het eerst - bedankt Geoff voor het planten, en Herman voor het meegeven !


Het vlinderpaadje naar "Les trois Evêchés" hier tegenover mijn huis zit vol juweeltjes, maar de meesten zijn nogal erge zenuwpezen, dus moeilijk te fotograferen.

Maar wat verder onderweg kom je dan weer libellen tegen , die dan wel gewillig poseren. Zo zie je maar, je vertrekt met in je gedachten "Ha, ik zal de vlinders eens opzoeken", en je komt allerlei andere interessante onderwerpen tegen...

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Dear Pjottr,

dezer dagen zijn wij gezegend met veelvuldig hemelse strotbuien, en ook de temperaturen nemen een fikse duik. Gelukkig hebben we jouw blog om ons eraan te herinneren dat het zomer is.
Dankuwel !

MP