Monday, July 02, 2007

Zeilen


... met skipper Lionel, zoon van Robert, buurman, vriend en nu ook "scheepsmaat", en zonder Lionel's echtgenote Anne te vergeten, was de bedoeling vorige week vrijdag.


Doch de weergoden, of liever Aelos, Zephyr of hoe de windgoden ook mogen heten hebben het anders beslist.

Op donderdagavond mochten we aan boord van het scheepje dat Lionel de week tevoren al gehuurd had - en tot die avond ook gebruikt natuurlijk, wij dus naar de jachthaven van Hyères. En dan op motor naar La Badine, de noord-oost kant van het schiereiland van Giens, voor avondmaal en overnachting, rustiger dan in de haven, dachten wij , of liever zij. Niet zo ver van waar we voor anker lagen bleek zich een vakantiekolonie te bevinden, en zo een uurtje of wat na tienen moest men daar iemand of iets vieren, de ganse nacht lang, met muziek uit volle boxen. Nu is algemeen gekend dat deze jongen zo gauw hij in slaap is niks of zo goed als niks hoort, helaas bleek dat voor de zeil-gezellen niet zo. Vandaar de hogervermelde "dachten zij " ...

En toen 's anderendaags rond zeven uur in de morgen de zon zich toonde, was de wind die de avond tevoren nog zeer stevig uit de hoek was gekomen er niet meer. En wij hadden nog zo graag onder zeil voorbij Porquerolles gevaren, richting Port Cros ( helemaal beschermd natuurgebied - moet ik nog eens een paar maal terug naartoe) voor het middagmaal.


Nee dus,geen wind! Gelukkig maar was er een motor aan boord die ons erheen bracht, met alles bijeen toch een drie kwartier "echt gezeil" ! Het wandelingetje eens dat we van boord geraakt waren in Port Man, het meest oostelijke deel van Port Cros, was dan weer helemaal echt en te voet - de foto hierbij spreekt voor zichzelf.


En bij een volgende blog komen er nog enkele foto's van "onderweg" . Tot dan !

3 comments:

Marrek O'Polo said...

Sommigen gaat het steeds voor de wind, anderen hebben wel eens tegenwind, maar zonder wind kan de boot niet zeilen en de mulder niet malen ...
(oud chinees gezegde uit de tijd dat er nog windmolens waren)

MP

Marrek O'Polo said...

mulder (m): oud-essens voor molenaar ...
dewelke heel af en toe ook wel eens met zeilen te maken heeft: http://www.zeilmakerijmolenaar.nl/

tomix said...

Misschien wel eens voor herhaling vatbaar? Ik ben ook wel curieus hoe de eilanden vanop het water eruit zien....