Saturday, August 30, 2008

Nog eenmaal Alpentocht ...

... en om het de lezer een beetje gemakkelijk te maken, vooreerst een stukje kaart : vanuit Pignans naar Valberg gereden, dan over de Col de la Cayolle naar Barcelonette, van Barcelonette via Embrun naar het Lac de Serre-Ponçon om dan westelijk te blijven rijden naar Crest ... om er te gaan overnachten.




En zo nu en dan moest er ook al eens gesleuteld worden - wat gesmeerd of rechtgezet - en dat er altijd eentje klaarstaat om te helpen is duidelijk te merken op volgend beeld ...




Na een nachtje kamperen in de Drôme scheidden onze wegen - het drietal met Belgarijse nummerplaat moest weer noordwaarts, en ikzelf werd in Pijnpittendorp verwacht. Via de Col de la Chaudière richting Mont Ventoux, om dan Nyons te bereiken, de lavendelvelden bij Valensole en verder naar het Lac de Sainte-Croix waarvan het laatste prentje ens een ander beeld geeft dan hetgeen we meestal te zien krijgen - niet vanuit de hoogte, en niet groen als smaragd - nee gewoon een strandje, wat zonnekloppers, een hoopje catamarans en kinderen die leren zeilen ...






3 comments:

vero.nick said...

Ik zal me toch eens moeten vrijmaken om de volgende keer mee te rijden, want ik vermoed zo een beetje dat het niet het laatste tripke is geweest van "de bende van Peter". Onderweg al plannen voor een ander avontuur gesmeed?

peterpignans said...

Sure mate ! Er liggen nog een hoopke cols te wachten, en niet eens zo ver hiervandaan ... om over de "Clues" nog maar te zwijgen !

ankedm said...

hey peter,

merci voor het berichtje!
morgen nog een keer goed duimen he
match is om 16u!! tgn bulgarije.

daar alles goed??

groetjes