Tuesday, October 16, 2007

Op het dak ...

... van Les Aludes wordt er de laatste twee dagen bijzonder hard gewerkt.
Sommige pannen bleken versleten of gescheurd en moesten vervangen, een werkje waar Bruno en Companen zich bijzonder enthousiast op gestort hebben.


Maar hoe die tweewieler er terechtgekomen is, dat weet ik nog altijd niet.


3 comments:

vero.nick said...

E.T. die met zijn fietske vertrekt, maar dan bij klaarlichte dag?

Anonymous said...

In de ganse wereld zouden zo'n 2 milliard kinderen leven, gemiddeld 3,5 per gezin, dus zo'n 100 miljoen schoorstenen waar de kerstman iets moet droppen. Dank zij de rotatie van de aarde heeft hij daar 31 uur de tijd voor, zijnde 828 huizen per seconde. De brave borst heeft dus 1/1000 seconde om te landen, geschenken in de schouw te pleuren en terug op te stijgen en naar het volgende huis te vliegen. Over de ganse wereld moet hij 120 miljoen kilometer afleggen met een snelheid van 1075 km per seconde of 3000 keer de snelheid van het geluid. Als elk geschenk 1 kilo weegt sleurt hij 320.000 ton mee. Daarvoor heeft hij zo'n 200.000 rendieren nodig. Tegen 1075 km/sec carboniseren deze diertjes onvermijdelijk, terwijl van de kerstman ook niet veel meer dan een platte tomaat zal overblijven....
Tenzij hij zo'n wonderbaarlijke dakfiets uit Pignans zou gebruiken! Met zo'n pannenvehikel is alles mogelijk.

Marrek O'Polo said...

Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor Sinterklaas, met als enig verschil dat de carbonisatie van zijn knechten al begonnen is voor de start van de campagne. Gasten die voor de tweede keer meedoen ..?
Roet-tiniers dus ??!

MP