Saturday, October 20, 2007

Gedane dakwerken...

... mogen ook al eens getoond worden, met in chronologische volgorde enkele belangrijke onderdelen van wat er op de werf gepresteerd werd door de ploeg van Bruno.

Vooreerst de inspectie van wat er zoal zou kunnen zorgen voor lekkage bij hevige regenval. Nick op speurtocht met een borstel in de hand om aanvallen van spinnen en andere belagers af te slaan.
.


Hier eentje die gebarsten was vervangen, daar een met een stukje af bekijken en schoonmaken voor latere reparatie. Van links naar rechts : Bruno, werfleider/lijder , Pascal die het fijnere werk voor zijn rekening nam, en Nick de rest. Dit alles een paar meter boven de grond.



De verbindingsman, Thierry, toont hier tot op welke hoogte hij zich veilig voelde. Zijn taak was niet de minste : de mannen op het dak kwamen niet naar beneden om gereedschap, nieuwe pannen of mortel te komen halen. Dat was de "officier de liaison" zijn werk, benevens de slijpschijf bedienen, mortel maken, commentaar leveren en van motortochten dromen ...



Hoe fijn het allemaal verliep merkt de aandachtige kijker wellicht op volgend beeld - opperste concentratie en aangehouden overgave blijken duidelijk hier.



En toen de voorkant gedaan was moest de stelling naar de achterkant overgebracht - geen vrachtwagen of hijskraan bleek nodig voor deze équipe - niks dan spieren en pezen bleken te voldoen.



En geloof me of niet , terwijl ik dit zit bijeen te sprokkelen valt er toch wel een beetje nat op de pannen zeker ! Vermoedelijk een beloning van hij die de wolken bestuurt opdat de nu reeds in Belgranië verblijvende companen zouden weten dat hun inspanningen maar net op tijd gekomen zijn ...

No comments: