Thursday, April 26, 2007

Bxl 2

Ook al ben ik sinds een paar dagen terug in Pijnpittendorp, er blijven nog een paar prentjes over uit Brussel die ik heel graag via deze blog wou doorzenden.

Op het eerste prentje, speciaal voor vriend Marco, een voorbeeld van hoe er met de bal gespeeld werd in "pré-columbiaanse" tijden - als er ooit over "zich inzetten om te winnen" moet gepraat worden, of een voorbeeldje getoond ... Go get it !


En bij foto twee , niet veel commentaar, de beelden zijn levensgroot ... meerdere honderden jaren oud, uitgevoerd door een onbekende meester maar zo perfekt en levensecht gemaakt dat weinigen het nu nog zouden kunnen ... en dan denk ik er nog wel even bij dat van wat die mensen gemaakt hebben er wellicht maar een heel klein beetje tot bij ons geraakt is.


'k Wou er nog bijvoegen : als die collectie van Mevrouw Jansen (toch geen "s" te weinig ?) nog te bekijken is in Brussel in het Museum voor Kunst en Geschiedenis rep je erheen - je weet niet wat je ziet, maar je begint wel in te zien waarom de Spaanse veroveraars er alles wilden weghalen wat er te halen was, als je nog maar denkt aan het goud dat die mensen gebruikten.
Maar vooral dit : je begint in te zien dat er overal in de wereld ongelooflijk prachtig mooie dingen gemaakt werden - en nog worden !

No comments: