Sunday, April 15, 2007

Moustiers

... of beter "Moustiers-Sainte-Marie" was het doel van de tocht vandaag - niet te voet, de motor bracht me erheen. Eén van de meest pittoreske dorpen van de Provence-des-Hautes-Alpes, een beetje ten noorden van het Lac de Sainte-Croix, dat zelf gevoed wordt door de Verdon, jullie weten wel, van de befaamde "Gorges du Verdon". De weg huiswaarts liep langs daar, en zo verder naar Draguignan, Vidauban en Le Luc.



Misschien laat dit plannetje het al vermoeden, het is niet alleen een bedevaartsoord, gekend sinds honderden jaren, maar eveneens een centrum van faience-ateliers, met een eigen stijl ... waar je uiteraard wel of niet van houdt ...



Hoog boven de kapel van Notre Dame de Beauvoir, ik vrees niet te bemerken op mijn foto, hangt er een keten gespannen tussen de twee rotsen, met in het midden een gouden ster - naar het schijnt een geschenk van een nobel heerschap dat ooit in handen van moorse piraten viel en beloofde die ster op te hangen boven de kapel mocht hij vrijkomen. Wat blijkbaar dus het geval geweest is !

De derde foto spreekt wel voor zichzelf, dacht ik toch, een waterval in het midden van het dorp, gevoed door een bron wat hoger gelegen , met terrassen in de buurt waar je een lekkere forel kan gaan eten ... want het zou Frankrijk niet zijn als dat er niet bij was !

De laatste foto is een paar dagen ouder, "vlinderlavendel" die zomaar gewoon van tussen de stenen langs de weg opschiet - en een groet voor jullie allen !

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Moustiers, inderdaad .... daar zijn we enkele keren gepasseerd.
't Is trouwens ook goed kamperen daar in de Verdon ... en schitterend gelegen !

MP