Tuesday, October 18, 2005

Zomer ?



Of herfst ? Vandaag begon het stilaan met de letter "H" , ook al blijft de temperatuur zo bij of boven de twintig graden zweven, en ook al kan een plonske in het zwembad - of de zee zoals gisteren - nog steeds.
De blaren van de wilde wingerd tegen de zuidgevel beginnen ferm rood te verkleuren, hier en daar dwarrelt er eentje naar beneden, de kleur van de wijngaarden is niet groen meer, eerder geel, of bruin, en hier en daar felrood. Nu hoor/zie/lees ik er al een paar denken " De Peter is toch zowat kleurenblind/kleureblind/blind voor kleuren ?" - ja maar zo erg nu ook weer niet, als ik tenminste dichtbij ga kijken !

Maar hoe zit dat dan met die zee ? Wie gaat er nu toch naar zee in Oktober ? om een lang verhaal kort te maken , hier in telegramstijl hoe twee jonge Canadezen hier belandden :

Pa Meszaros is een maat van Even Pellerud, mijne Noorse maat die in Canada de Nationale Vrouwenvoetbalploeg traint, en die Meszaros zijn zoon van achttien ( jaren , geen inches of schoenmaat of zo ...) is op Europatrip met een buddy van hem, Paul en ook achttien (zie hiervoor wat betreft precisering).

Telefoon - kunnen we langskomen - 't zou maar erg zijn als het niet kon (geldt ook voor lezers van dit kroniekske - wel verwittigen hé) - en waar ga je dan naartoe met zo twee van die gasten ? Naar Cassis (zie kaart Frankrijk - tussen Marseille en Toulon) voor de Onvoorstelbare Calanques, het strand vlak bij de haven, de cafeetjes en resto's, de kleur van huizen en boten, het licht dat Pissaro en andere impressionisten zo impressioneerde, en de nog ongelooflijker "Route des Crêtes" per cabrio, een auto die hier pas echt tot zijn recht komt - ook al is mijne Golf ondertussen al bijna twaalf ...

En nu vanavond hebben ze het op Météo France toch over regen voor de komende dagen gehad zeker ! Mede daardoor stuur ik jullie deze keer het bewijs dat het gisteren nog prachtig weer was hier - uiteraard als ik erin slaag van mijn prentjes doorgestuurd te krijgen - wat de laatste tijd nog behoorlijk gelukt is !

Intussen voor jullie allen nog een beste beste gewenst ( en de tweede "beste" mogen jullie zelf kiezen !).

1 comment:

Marrek O'Polo said...

goeie zondagmorgen,

ga seffens een loopke doen: zin om mee te gaan?? een groep ouwe rakkers die de marathon van NY voorbereiden ... weet nooit waar het goed voor is !!

marco polo