Friday, May 02, 2008

1 Mei in Pijnpittendorp

Dat is traditioneel een dagje Vide-Grenier en Brocante, maar daar er geen pluviometer te bekennen was op die hele bedoening heb ik er niks gekocht ...

De camera was wel mee, en gezien het prachtige weer was het fotograferen best wel leuk. De klokkentoren van de collegiale hadden jullie nog te goed, vandaar prent één.




In de buurt van de kerk ligt "le boulodrome", en ter ere van onze vorige burgemeester, vorig jaar overleden, werd er een grote wedstrijd "jeu provençal" op touw gezet.




Deze sport die ooit aan de basis van "la pétanque" lag laat de spelers toe van enkele stappen te zetten vooraleer "la boule" naar "le but" ofte "le cochonnet" te lanceren, tenzij het de bedoeling is van een tegenstrever een loer te draaien en zijn "boule" weg te katapulteren. Er wordt ook op grotere afstand dan bij het petanque-spel gespeeld, maar de commentaren zijn meestal al even pittoresk...



En vrij dikwijls zie je erg elegante bewegingen bij "le jeu provençal" wat ook anders is dan bij petanque ... Zelfs onze huidige burgemeester is hier mooi bezig !





Met een zonnige groet voor alleman sluit ik voor vandaag af, er moet brood gehaald worden ... Smakelijk dus ook nog !

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Voor mij een klein grof, en twee croissants ...
Oops, te laat zeker ?!

MP