Saturday, April 29, 2006

Op bezoek

... in Embrès et Castelmaure , département de l'Aude, bij Guy en Renée maakt een mens wat mee.

Getuige hiervan de foto's die tonen wat er vandaag zoals gebeurde : bezoek aan Lagrasse waar drie tapijtkunstenaars een enorm wandtapijt aan het maken zijn, dat de voorstelling van "De allegorie van de adem" aan het worden is. Het reeds afgewerkte deel hangt ten toon in de kerk van Albas, het zou een totale oppervlakte van 90 vierkante meter gaan beslaan, en de foto hierbij toont het linkse onderste paneel, de Arend, verwijzing naar de Apostel en Evangelist Joannes. We waren allen zeer onder de indruk van het werk van Anne Cornaly en haar dochter Oana Damman samen met "leermeester" Francis Robert , en wie in de buurt komt zou zeker moeten gaan kijken.


Na Albas naar het kasteel van Villerouge-Termenès, vol verwijzingen naar de strijd van de Catharen tegen de "officiële" kerk en nadien naar Lagrasse, waar in de abdij ( nog voor een groot deel in goede staat ) een boeken-en prentententoonstelling onze aandacht vroeg, doch niet nà een picnic "achter het hoekske" want de tramontane hier blaast zeker zo hard als de mistral bij ons in de Var.


Een volledige uitgave van de voorspellingen van Nostradamus, met deskundige, historisch verantwoorde commentaar wordt mijn lektuur voor de komende dagen ( of eerder weken, vermoed ik...).

Morgen terug naar Pignans, over de voet geen groot nieuws, gisteren wat te veel rondgestruind in Narbonne vrees ik , dus vandaag liet de pees zich wat meer voelen - rustig aan gedaan vandaag, en op tijd naar bed -als dat wel kan met de vrolijke bende hier...

En zoals ze hier zeggen nà de vendanges " Dious a vol" - als het God belieft, dan lukt het deze keer ook wel weer om deze boodschap door te sturen !

3 comments:

peterpignans said...

Jawadde, de boodschap is dus doorgestuurd, maar twee foto's zijn gaan liggen ...
Remedie : zie vorige blog, draai het scherm een kwartslag ...
Ciao !

Marrek O'Polo said...

dear pjottr,

met liggende beelden weet ik wel raad. geef er een goeie tik tegen, en hop ... here they go !!! voorlopig helpt het zijwaarts hellen van m'n eigenste hoofd ook nog redelijk, tenminste als 't in de juiste richting is, anders staat de wereld wel echt op z'n kop !!!
da's dan zoals het weer: rainy first of may weekend ... and cold too !!!
swanjeert oe, gelak das ier zegge !!!

marco polo

spaghetti said...

Ook wij wensen je veel en snel beterschap zodat je je pad verder kan zetten.
Mooie foto's trouwens.
Ciao