Monday, November 17, 2008

Zondagnamiddagwandeling ...

... werd er door de scouts van Kapellen voor de 15de maal een herfstwandeling georganiseerd, in de buurt van hun lokaal en laat dat in de Wolvenbosstraat liggen ...



Het Wolvenbosch-domein, eigendom van de familie Kronacker beslaat zowat 110 hectares en is normaal niet te bezoeken. Een goeie reden voor mij om daarheen te trekken, op uitnodiging van Luc en Nancy die nauwe banden bleken te hebben met de organisatie.



Majestatische dreven, grote en kleinere gebouwen, weiden en vooral bossen, iets ten oosten van de spoorlijn tussen Antwerpen en Essen bleken meer dan een bezoek waard, en de ontmoeting met een oudleerling die heel het gebied als rentmeester beheert was een heel aangename "kers op de taart" voor mij.



Allicht zullen sommige lezers zich Pol T. nog wel herinneren - ook dank zij hem werd dit een heel leuke namiddag, en we hebben al afgesproken van er volgend jaar op de derde zondag van november weer bij te zijn !


Of er veel volk was ? Meer dan zeshonderd deelnemerskaarten werden aan de man gebracht, en de meestappende kinderen liepen mee zonder kaartje ...
Volk genoeg dus, en ook de nodige borreltjes, de bekers soep en de warme wijn zorgden voor de innerlijke mens, en voor het spekken van de kas. Alleman tevreden, en de penningmeester niet het minst !

4 comments:

Kernijn said...

En warer er veel kernijnen enof ander wild te zien?Of was het er te druk voor?misschien het volgend jaar eens mee doen met eventueel wat blazers erbij,dit moet je maar eens vragen aan Sonneur.Groetjes en tot later.

Lijn said...

en wij waren daar aan 't MTB-en in de buurt en vroegen ons af waar al dat volk voor kwam ... mooie toer gemaakt vanuit Mxm via Oude Landen, naar Kapellen richting Kalmthout, anti-tankkanaal naar Uitlegger, militair domein, sionkloosterlaan, oud antwerpen via mariaburg weer naar mxm. Ging helemaal goed met koen-tje ;-)

Anonymous said...

Knappe wandeling zoals verwacht. Alles goed hier aan zee. Probeer je al verschillende keren te bereiken, maar er is blijkbaar iets mis met de gsm. Morgen probeer ik nog eens.

Anonymous said...

Peter, zoals je zelf al vermoed had krijg jij de beker voor onze eerste 'buitenlandse' deelnemer.