Monday, January 08, 2007

Mouans-Sartoux


Niet direkt héél gekend bij de grote massa, deze naam. Een stadje even noordelijk van Cannes, een kasteel met als grondplan een driehoek, op elke hoek een ronde toren en ernaast een groen-geschilderd modern gebouw. Terwijl ikzelf in Belgastrië verbleef woonden regelmatige bezoekers hier in huis, en bereidden een verrassing voor : een uitstap naar het oosten - een culturele uitstap nog wel - naar hoger genoemd stadje, waar het kasteel een tentoonstelling van alledaagse kunst, zeg maar design herbergt, en waar de permanente verzameling gehuisvest in het moderne gebouw "minimal art" toont. Voor wie er véél meer van weten wil, Google brengt hulp. Mijn foto's geven slechts een heel persoonlijk zicht op wat er te zien is. Misschien wordt wie dit leest wel nieuwsgierig, en dan is mijn doel bereikt ! Kijk maar.

Binnen ziet zo'n toren er een stuk minder defensief uit dan buiten, en de wenteltrap laat enig experimenteren met de camera toe. Leuk om te doen !



En ook leuk om te doen, portretjes maken van de twee "huiswachteressen" die me hierheen meegenomen hadden ! Dag A.L en dag Véro !



In een volgende blog verder verslag van deze dag, maar graag nog wat mij de sterkste indruk achterliet : de cirkel van Alpijns graniet gestapeld door Richard Long ( ga weer maar eens op google-pad) en het stalen paneel van één der stichters van de verzameling Gottfrid Honegger. En de dag was nog maar half ...

1 comment:

AL said...

ha dag peter!!!
ik had blijkbaar een mail verstuurd ipv een comment te geven op je blog.
pijnpittennieuws vanaf nu dus vaste stek! boeketje michiel stond er inderdaad ook al bij.

die blauwe lucht boven mouans sartoux ! dat lijkt nu al zover weg...chanceke dat er foto's zijn om na te mijmeren!
het ga je goed!
groetjes van AL