Monday, October 02, 2006

Langs koninklijke wegen...



... liepen gisteren drie "bedevaarders" naar de Grot van La Sainte Baume. Daar waar ooit "Le bon Roy René" het graf van Maria-Magdalena vond, en zo de pelgrims terug naar de Provence bracht, iets waarvoor zijn tijdgenoten hem zeer dankbaar waren, want pelgrims hebben ook wel eens honger en dorst.

Na deze plaatselijke vorst kwamen nog andere Koningen het graf en de grot bezoeken, grot die ik in maart niet opgezocht had , want de dagtocht van Signes naar La Sainte Baume was behoorlijk zwaar geweest. Dus moesten we dat maar eens een andere keer doen, en ziezo : de klus is geklaard. Nu nog de foto's doorsturen en dan kunnen jullie lezers mee !

1 comment:

Marrek O'Polo said...

dear pjottr,

zo'n route royale is aan jou natuurlijk welbesteed ! is dit nu al een voortzetting van je compostella-queeste, of gewoon een voorbereidende wandeltocht ??? ben gisteren de hele da vinci-toestand toch eens op het grote scherm gaan bekijken: zoals zo dikwijls ... was het boek wel beter, grondiger, spannender ... maar deze film heeft toch ook zijn goede aspecten: voordeel voor een "oude" man die het boek al gelezen heeft is dat hij toch nog bijna het ritme van de film kan volgen. gelukkig mocht tom hanks meestal/altijd engels spreken ... een france dubbing zou er niet zo vlot ingaan denk ik .

Marco Polo